Βαλδίρκεια 2016 – Προκήρυξη Αγώνα

Βαλδίρκεια 2016 – Προκήρυξη Αγώνα

Ο Σύλλογος Δρομέων  Υγείας Δράμας “Drama Runners” σε συνεργασία με την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και τον ΣΚΑ Δράμας, προκηρύσσουν τον 10ο Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων Γύρου Δράμας «Βαλδιρκεια 2016». Ο γύρος της πόλης της Δράμας εις μνήμη του αθλητή και γυμναστή Ν.Βαλδίρκα αποτελεί πλέον έναν αγώνα σταθμό τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω και της παράλληλης διεξαγωγής του με την Ονειρούπολη Δράμας, με πολυάριθμες συμμετοχές αθλητών. Ο ΣΔΥ Δράμας ανέλαβε τη νέα προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση και ανάδειξη του αγώνα σε αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. Επωνυμία: 10ος Γύρος Δράμας 10 χλμ. «Βαλδίρκεια 2016»
 2. Ημερομηνία: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
 3. Μήκος της διαδρομής: 10.000 μέτρα & 1000 μέτρα (παιδικός αγώνας)
 4. Τόπος Διεξαγωγής: Δράμα
 5. Ώρα έναρξης: 10:30 πμ.
 6. Εκκίνηση και Τερματισμός: Δημαρχείο Δραμας-Άγαλμα Νίκης
 7. Διαδρομή: Θα ακολουθήσει πορεία «πήγαινε-έλα». Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται επί της οδού Πραξιτέλους όπισθεν νέου Δημαρχείου, μπροστά στο άγαλμα Ελευθερίας με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή ανάπλασης. Διασχίζουμε την οδό Χελμού και συναντούμε την οδό Φιλίππου όπου συνεχίζουμε προς το Αθλ.Κέντρο «Κραχτίδη». Στη διασταύρωση με την οδό Αγ.Όρους (άνοδος από Αίμο) στρίβουμε αριστερά και ανηφορίζουμε προς Λεωφόρο Στρατού. Στη Λεωφόρο Στρατού στρίβουμε δεξιά και κατευθυνόμαστε προς την περιφερειακή οδό την οποία διασχίζουμε ολόκληρη. Στο δυτικό άκρο της περιφερειακής οδού περνούμε πάνω από τον τάπητα χρονομέτρησης για το πέρασμα των 5 χιλιομέτρων και αναστρέφουμε πορεία για τα υπόλοιπα 5 χλμ. Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πορεία αντίστροφα επιστρέφουμε για τον τερματισμό μας. Στο σύνολο της διαδρομής μας, η κίνησή μας γίνεται στα δεξιά των οδών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ροή των αθλητών που θα συναντήσουμε να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο   http://www.dramarunners.gr

 1. Απονομές: θα γίνουν στις 12:30.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 1998 και μεγαλύτεροι). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νεαρότεροι δρομείς με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά εώς 12 ετών με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους.

 • Διακρίσεις, Έπαθλα, Κατηγορίες :  Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων είναι οι παρακάτω:

 

Κατηγορία ανδρών Κατηγορία Γυναικών
<=29 <=29
30-39 30-39
40-49 40-49
50-59 50+
60+

 

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Στους πρώτους νικητές–τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μοναδικά μαρμάρινα έπαθλα.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.

 1. Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Συλλόγου στη διεύθυνση: http://www.dramarunners.gr και λήγουν τη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016. Οι αθλητές και αθλήτριες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δύο (2,5) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα για περιορισμένο ωστόσο αριθμό αθλητών.

Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους κάτω ακριβώς από τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών και δεν θα παρέχεται τεχνική μπλούζα.

 1. Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και περιλαμβάνει συνολικά ανά δρομέα τις ακόλουθες παροχές:
 1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή με εκτυπωμένο το όνομά του, εσώκλειστος σε φάκελο με 4 παραμάνες
 2. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ζωντανά αποτελέσματα στο site του συλλόγου
 3. Αναμνηστικό ανάγλυφο Μετάλλιο
 4. Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι
 5. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)
 6. Παροχή νερού, μικρογευμάτων και αναμνηστικά δώρα.

Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ορίζεται η Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

 1. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής πρέπει να γίνει με κατάθεση στην Tράπεζα Πειραιώς (Αριθμός Λογαριασμού:, ΙΒΑΝ: GR4701711960006196139222516). Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο του δρομέα  για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή.
 2. Υγειονομική κάλυψη: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας, εθελοντές ιατρούς.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 1. Σταθμοί υποστήριξης: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας περίπου στο 5ο χιλ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια πλησίον του σταθμού, σεβόμενοι το περιβάλλον και για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
 2. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
 3. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα:Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,45 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο του σταθμού τροφοδοσίας.
 4. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Στο 5ο χιλιόμετρο θα υπάρξει τάπητας χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
  Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
 5. Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από τον χώρο εκκίνησης του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς την Κυριακή 18-12-2016 από τις 08:30 έως 10:00 και το Σάββατο 17-12-2016 από τις 18:00 έως 21:00 στο Δημαρχείο Δράμας.
 6. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων, Αποδυτήρια, τουαλέτες:

Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

 1. Πληροφορίες: http://www.dramarunners.gr
 2. Επικοινωνία: email: info@dramarunners.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας:  

Δημήτριος Κιόρογλου 6974454048

Ανδριοπούλου Στέλα 6951939767

Κουκουλίδης Θόδωρος 6942411996 (Οικονομικά Θέματα)

Μαμανίδου Γεωργία 6972220852

 

Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

Με εκτίμηση η

Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα