Αγώνας δρόμου βουνού 11 χλμ - Παγονέρι " Γιορτή Καρυδιού"

Αγώνας δρόμου βουνού 11 χλμ - Παγονέρι " Γιορτή Καρυδιού"

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παγονερίου, στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γιορτή Καρυδιού», διοργανώνει αγώνα δρόμου βουνού 11 χιλιομέτρων σε χωμάτινο έδαφος Κυριακή 06 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:15
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 08:00 πμ – Κεντρική Πλατεία Παγονερίου
Ώρα εκκίνησης: 10:15 π.μ.
Εκκίνηση & τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Παγονερίου

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ 11χλμ: Η διαδρομή είναι χωματόδρομος που διασχίζει την πανέμορφη περιοχή του Παγονερίου πλησίον του ποταμού Νέστου. Δρόμος 11χλμ με D+ 200 μ διασχίζοντας πανέμορφα δάση όπου ο αθλητής μπορεί να απολαύσει την τέχνη της φύσης. Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στην Κεντρική Πλατεία του πανέμορφου Παγονερίου, παραδοσιακού οικισμού όπου οι κάτοικοι σμίλευσαν την πέτρα δημιουργώντας ένα οικιστικό περιβάλλον ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Οι βρύσες του χωριού με το παγωμένο νερό (απ’ όπου πήρε και το όνομα του το χωριό), το καμπαναριό του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου αλλά και τα στενά σοκάκια του χωριού ξυπνούν μνήμες μιας άλλης εποχής.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Θα υπάρχει 1 σταθμός ανεφοδιασμού, στο 5 χλμ. με νερό αναψυκτικό και διάφορα φαγώσιμα. Εκτός από τον σταθμό εφοδιασμού θα υπάρχουν εθελοντές σε διάφορα σημεία της διαδρομής για την διευκόλυνση και προστασία των αθλητών.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες (18 – 49 ετών και 49+) σε δυο γενικές κατηγορίες (ανδρών – γυναικών)
Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ορίζεται στις δύο (2) ώρες.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ : Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι δωρεάν και ο αριθμός συμμετοχής θα παραλαμβάνεται από την Γραμματεία από τις 08:00 το πρωί έως και 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ – ΕΠΑΘΛΑ: Στους νικητές της κάθε κατηγορίας ξεχωριστά ανδρών και γυναικών θα δοθεί έπαθλο. Σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Μετά το τέλος του αγώνα για όλους τους διαγωνιζόμενους θα υπάρχει μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα χρονομέτρησης runOclock.eu

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, σε διαμορφωμένο χώρο στην αφετηρίας. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ/ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ : κ. Μόνιος Δημήτριος τηλ.6978486829

Δηλώσεις Συμμετοχής ΕΔΩ – http://www.runoclock.eu/-races/pagoneri